Dans- og dramaelever i juryen til Ungdommens kritikerpris

3 dans/drama er juryklasse til Ungdommens kritikerpris.

Ungdommens kritikerpris - Klikk for stort bildeDet betyr at de er valgt ut, som én av sju klasser i landet, til å lese åtte nominerte bøker.

Hva er Ungdommens kritikerpris?

Ungdommens kritikerpris er en nasjonal litteraturpris hvor ungdom kårer sin favoritt. Oppdragsgiver er Foreningen !les. Dette er den 16. gangen prisen deles ut.

Basert på litterær kvalitet, ble åtte bøker fra 2020 valgt ut av tre profesjonelle litteraturkritikere og offentliggjort i slutten av oktober.

Skal finne sin favoritt

Juryklassenes oppgave er å finne sin favoritt blant de åtte bøkene. Sammen med de andre klassene skal de kåre en vinner på storjurymøtet 11. mars, og delta på selve prisutdelingen 18. mars.

I år blir både storjurymøtet og prisutdelingen digital, med tale ved kunnskapsminister Guri Melby, og intervjuer med de ulike forfatterne.

Betyr mye for forfatterne

Mange bryr seg om, og venter i spenning, på hva klassen og elevene mener. Ungdommens kritikerpris betyr mye for både forfatterne, forlagene, og pressen. Å bli lest av ungdom er i seg selv noe som de nominerte forfatterne er stolte av, men å vinne prisen i tillegg er ekstra stort.

Tidligere vinnere som Roy Jacobsen og Helga Flatland har begge uttalt at Ungdommens kritikerpris betyr ekstra mye, ettersom juryen er framtidas lesere.